16 Kasım 2019 Cumartesi

SOGAN KEBABI (kabuksuz)

Malzemeler:
- 400 gr dana kiyma
- 1 kg kuru sogan (küçük boy)
- 3 y.k. nar eksisi
- 1 t.k. biber salçasi
- 1 t.k. domates salçasi
- 1 s.b. su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

Hazirlanisi:
1)Kiymaya tuz, karabiber, pul biber ve kimyon ekleyip güzelce yogurun
2) Kuru soganlari soyup ikiye bölün ve ortalarina ceviz büyüklügünde yapmis oldugunuz köftelerden koyup isiya dayanikli firin kabina veya porsiyonluk güveçlere dizin
3) Sosu için bir kaseye salçalari, ayçiçek yagini, suyu ve bir miktar tuz ve karabiber ekleyip karistirin
4) Sosu yemegin üzerine gezdirip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin
5) 30-40 dakika sonra çok az bir miktar suyla açmis oldugunuz nar eksisini yemegin üzerine gezdirip yemegi tekrar firina verip bir 10 dakika kadar daha pisirin
6) Pisen sogan kebabini biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder