Malzemeler:
- 4 y.k. tarhana
- 1 s.b. haslanmis nohut
- 1/2 ç.b. arpa sehriye
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 s.b. sicak su
- 3 s.b. tavuk suyu
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Corba için bir küçük tencerenin içine yagi ve tarhanayi alip kavurun
2) Daha sonra içine domates salçasi ekleyin ve kavurmaya devam edin
3) Son olarak sicak suyu, tavuk suyunu ve tuzu ekleyip bir çirpma teli ile karistirmaya baslayin
4) Corba kaynamaya basladigida içine haslanmis nohutu ve arpa sehriyeyi ekleyip altini kisin ve yaklasik 5 dakika kadar karistirarak pisirin
5) Hazir olan çorbanin altini kapattiktan biraz dinlendirip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
25 Kasım 2019 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder