Malzemeler:
*Balik için:
- 4 adet mezgit fileto
- 2 y.k. zeytinyagi
- Tuz karabiber
*Sos için:
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- 1 y.k. limon kabugunun rendesi ( = limon zesti)
- 2 y.k. tereyagi
- 1 adet limonun suyu
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 tutam kiyilmis maydanoz
- Tuz, karabiber
*Patates için:
- 4 adet patates
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1) Zeytinyagini mezgit filetolariyla birlikte tavaya alin, baliklari tuz ve karabiberle tatlandirip her iki tarafini ikiser dakika olacak sekilde pisirin ve kenara alin
2) Sos için baligi pisirmis oldugunuz tavaya kremayi ve limon kabugunun rendesini ekleyin ve isinmasini saglayin. Üzerine tereyagini ve limon suyunu ekleyip karistirin
3) Sos kaynamaya basladiginda içine yumurta sarisini ilave edip bir çirpma teliyle hizlica karistirarak sos kalinlasana kadar pisirin
4) Kaynayan ve kalinlasan limonlu sosun içine incecik kiyilmis maydanozu ve pismis mezgit filetolarini ekleyip bir tasim daha kaynatin
5) Patateslerin kabuklarini soyup yikayin ve elma dilimi seklinde dograyip bir kaba alin. Üzerine ayçiçek yagini ve baharatlari ekleyip harmanlayin. Hazir olan patatesleri pisirme kagidiyla kapli tepsiye dizin ve önceden isitilmis 200-220 derecelik firina verin
6) Pisen yemekleri birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
6 Kasım 2019 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder