Malzemeler:
- 1 s.b. hazir manti
- 1 s.b. haslanmis nohut (kabuklari soyulmus)
- 1 s.b. yogurt
- 1 y.k. tepeleme un
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 2 L su
- 1 s.b. buzdolabinda bekletilmis soguk su
- 2 adet sebze bulyon
*Üzeri için:
- 2 y.k. tereyagi (veya margarin)
- 1 t.k. kuru nane
Hazirlanisi:
1) 2 litre suyu bir tencereye alip kaynatin. Kaynayan suya mantilari ve bulyonlari ekleyip yumusayana kadar pisirin
2) Mantilar yumusadiginda nohutlari ekleyip 2 dakika daha kaynatin
3) Ayri bir kasede yogurdu, unu ve yumurta sarisini karistirin ve üzerine manti suyundan 2 kepce alip isisini dengeleyin
4) Bu yogurtlu karisimi mantilara ekleyip, sürekli karistirarak 1 tasim daha kaynatin
5) Tencerenin altini kapattikta sonra içine 1 su bardagi buz gibi suyu ekleyin. Böylece mantilarin devam pisip erimesi engellenecektir
6) Son olarak ayri bir tavanin içine tereyagini alip eritin, altini kapatip kuru naneyi ekleyip karistirin. Eritilmis tereyagini çorbaya katip karistirin ve sicak servis edin
Afiyet olsun :)
12 Kasım 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder