Malzemeler:
Köfte icin:
- 600 gr dana dös kiyma
- 2 adet kücük boy sogan
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 cay bardagi su
- 1 cay kasigi karbonat
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz biber
- Tuz
- Karabiber
Köfte icin:
- 600 gr dana dös kiyma
- 2 adet kücük boy sogan
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 cay bardagi su
- 1 cay kasigi karbonat
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz biber
- Tuz
- Karabiber
Kapya biberli patlican ezmesi icin:
- 4 adet patlican
- 2 adet kapya biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet patlican
- 2 adet kapya biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
Taze soganli pirinc pilavi icin:
- 1 kupa basmati pirinç
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 2 kupa sebze suyu
- 8 dal taze sogan
- Tuzlu sebze cesnisi
Hazirlanisi:
1. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve en az 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Hazir olan köfteleri sekillendirip tavada, mangalda ve firinda pisirin
1. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve en az 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Hazir olan köfteleri sekillendirip tavada, mangalda ve firinda pisirin
1. Kapya biberli patlican ezmesi icin sebzeleri közleyip soyun
2. Iri sograyip bir tavaya alin ve yag, tuz ve karabiberle soteleyin
2. Iri sograyip bir tavaya alin ve yag, tuz ve karabiberle soteleyin
1. Pilav icin pilav tenceresine ayçiçek yagini, ince dogranmis soganlarini ve yikanip süzülmüs pirinci alip 1-2 dakika kadar kavurun
2. Üzerine tereyagini ekleyip yag eriyene kadar kavurmaya devam edin
3. Sebze suyu ve tuzlu sebze cesnisini ilave edip tencerenin kapagini kapatin, pilavi suyunu çekene kadar kisik ateste pisirin
4. Pilav suyunu cektikten sonra en az 30 dakika demlenmeye birakin
5. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edinAfiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder