Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 su bardagi ilik su
- Alabildigi kadar un
- 1 adet yumurta
- 1 su bardagi ilik su
- Alabildigi kadar un
Haslamak icin:
- Sicak su
- Tuz
- Sicak su
- Tuz
Ic harci icin:
- 4 adet orta boy patates
- 1 tatli kasigi pul biber
- Tuz
- Karabiber
- 4 adet orta boy patates
- 1 tatli kasigi pul biber
- Tuz
- Karabiber
Servis icin:
- 3 yemek kasigi tereyağı
- 500 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- Aci pul biber
- 3 yemek kasigi tereyağı
- 500 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- Aci pul biber
Hazirlanisi:
1. Hamur icin derin bir kaba yumurtayi ve ilik suyu alin
2. Üzerine yavas yavas un ekleyerek biraz sert olacak sekilde bir hamur elde edin
3. Hamuru strec folyoya sarip oda isisinda dinlendirin
4. Hamur dinlenirken ic harcini hazirlayin
5. Ic harci icin patatesleri haslayip püre haline getirin
6. Baharatlarla tatlandirip sogumaya birakin
7. Dinlenen hamuru 4-5 bezeye bölüp unlu tezgahta ince sekilde acin
8. Bir cay bardagi yardimiyla veya kurabiye kalibiyla halkalar kesip ortalarina patatesli harctan yerlestirin
9. Yarim ay seklinde kapatip tepsiye alin
10. Bütün hamurlari bu sekilde yaptiktan sonra tuzlu kaynar suda hingelleri haslayin
11. Ayri bir kabin icinde yogurdu sarimsakla karistirip servis tabagina yayin
12. Üzerine hingelleri yerlestirip bol tereyaga gezdirin
13. Biraz pul biber serpip sicak servis edin
1. Hamur icin derin bir kaba yumurtayi ve ilik suyu alin
2. Üzerine yavas yavas un ekleyerek biraz sert olacak sekilde bir hamur elde edin
3. Hamuru strec folyoya sarip oda isisinda dinlendirin
4. Hamur dinlenirken ic harcini hazirlayin
5. Ic harci icin patatesleri haslayip püre haline getirin
6. Baharatlarla tatlandirip sogumaya birakin
7. Dinlenen hamuru 4-5 bezeye bölüp unlu tezgahta ince sekilde acin
8. Bir cay bardagi yardimiyla veya kurabiye kalibiyla halkalar kesip ortalarina patatesli harctan yerlestirin
9. Yarim ay seklinde kapatip tepsiye alin
10. Bütün hamurlari bu sekilde yaptiktan sonra tuzlu kaynar suda hingelleri haslayin
11. Ayri bir kabin icinde yogurdu sarimsakla karistirip servis tabagina yayin
12. Üzerine hingelleri yerlestirip bol tereyaga gezdirin
13. Biraz pul biber serpip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder