Malzemeler:
- ½ çay bardagi pirinç
- 6 yemek kasigi yogurt
- 1,5 yemek kasigi un
- ½ çay bardagi pirinç
- 6 yemek kasigi yogurt
- 1,5 yemek kasigi un
- 1 adet yumurta sarisi
- 2 dis sarimsak
- 6 su bardagi sicak su
- Tuz
- 2 dis sarimsak
- 6 su bardagi sicak su
- Tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 tatli kasigi kuru nane
Hazirlanisi:
1. Pirinçleri önceden yaklasik 1 su bardagi su ile haslayin
2. Ayri bir kabin içine unu, yumurta sarisini, yogurdu ve 1 su bardagi suyu alip çirpin ve bu karisimi haslanan pirinçlerin üzerine ekleyin
3. Sarimsaklari ve kalan 4 su bardagi suyu da ilave edin ve çorbayi çirparak kaynatin
4. Corba kaynamaya basladiginda altini kisip 15-20 dakika kadar pismeye birakin
5. Ayri bir yerde margarini veya tereyagini eritin, altini kapatip naneyi ekleyin ve karistirin
6. Hazir olan çorbanin üzerine naneli yagdan gezdirip sicak servis edin
1. Pirinçleri önceden yaklasik 1 su bardagi su ile haslayin
2. Ayri bir kabin içine unu, yumurta sarisini, yogurdu ve 1 su bardagi suyu alip çirpin ve bu karisimi haslanan pirinçlerin üzerine ekleyin
3. Sarimsaklari ve kalan 4 su bardagi suyu da ilave edin ve çorbayi çirparak kaynatin
4. Corba kaynamaya basladiginda altini kisip 15-20 dakika kadar pismeye birakin
5. Ayri bir yerde margarini veya tereyagini eritin, altini kapatip naneyi ekleyin ve karistirin
6. Hazir olan çorbanin üzerine naneli yagdan gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder