Malzemeler:
- 430 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8 gr tuz
- 430 gr un
- 35 gr toz seker
- 1 adet yumurta
- 170 ml su veya süt
- 35 gr yas maya
- 50 gr tereyagi
- 8 gr tuz
- 1 su bardagi kuru üzüm
Üzeri için: pudra sekeri
Hazirlanisi:
1. Bütün malzemeleri bir büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 18 esit bezeye bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4. 3 adet bezeyi uzun rulo seklinde acip örgü sekli verin ve önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6. Üçüncü kez mayalanan örgü cöreklerini önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin
1. Bütün malzemeleri bir büyük bir yogurma kabinin içine alip güzel bir hamur elde edene kadar yogurun
2. Hazir olan hamurun üzerini bir bezle örtüp 40 dakika oda isisinda mayalanmaya birakin
3. Mayalanan hamurun fazla gazini çikarip 18 esit bezeye bölün ve yuvarlayip bezelerin üzerlerini bir bezle örtüp bu kez 10 dakika mayalanmaya birakin
4. 3 adet bezeyi uzun rulo seklinde acip örgü sekli verin ve önceden yagli kagitla kaplanmis firin tepsisine dizin
5. Tepsinin üzerini bir bezle örtüp tekrar 40 dakika mayalanmaya birakin
6. Üçüncü kez mayalanan örgü cöreklerini önceden isitilmis 240 derecelik firinda 7-8 dakika kadar pisirin
7. Cörekler soguduktan sonra pudra sekeriyle servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder