Malzemeler:
- 250 gr un
- 250 gr un
- 75 ml su
- 5 gr insant maya
- 25 gr pudra sekeri
- 50 gr tereyagi
- 3 gr mahlep
- 1 adet yumurta
Üzeri icin:
- 1 adet yumurta sarisi
- 20 gr findik - iri kirilmis
Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip hamur parlak bir görünüm alana kadar yogurun
2. Elde ettiginiz hamuru üzeri örtülü bir sekilde 30 dakika oda isisinda mayalandirin
3. Mayalanan hamuru 3 esit bezeye bölüp tekrar üzeri örtülü bir sekilde 30 dakika mayalandirin
4. Bezeleri yaklasik 50 cm uzunlugunda seritler yapip örgü sekli verin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye alip son kez oda isisinda 40 dakika mayalandirin
5. Kabaran paskalya cöreginin üzerine yumurta sarisi sürüp findik serpin ve önceden isitilmis 220°C derecelik firinda 15-18 dakika pismeye birakin
6. Hazir olan paskalya cöregini soguduktan sonra tüketin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder