Malzemeler:
- 1 kg tavuk gögüsü
- 2 adet kapya biber
- 3 adet carliston biberi
- 1 kg tavuk gögüsü
- 2 adet kapya biber
- 3 adet carliston biberi
- 1 adet havuc
- 1 adet kabak
- 3-4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
- 3-4 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz, karabiber
Chili sos icin:
- 100 gr toz seker
- 100 ml su
- 70 ml elma sirkesi
- 2 tatli kasigi toz serimsak
- 1 yemek kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi toz biber
- 3 yemek kasigi soya sosu
- 1 yemek kasigi nisasta + soguk su
Hazirlanisi:
1. Dogranmis tavuk gögüslerini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Üzerine biberleri, havucu, kabaga iri jülyen seklinde kesip al dente olacak sekilde pisirin
3. Chili sosunu ve karabiber ekleyip karistirin
4. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra chili soslu etin altini kapatin ekleyip karistirin
5. Hazir olan chili soslu sebzeli tavugu pirinc pilaviyla servis edin
1. Dogranmis tavuk gögüslerini bir miktar karabiberle yagda soteleyin ve kendi suyunu çekene kadar kisik ateste pismeye birakin
2. Üzerine biberleri, havucu, kabaga iri jülyen seklinde kesip al dente olacak sekilde pisirin
3. Chili sosunu ve karabiber ekleyip karistirin
4. Birkaç dakika bu sekilde pisirdikten sonra chili soslu etin altini kapatin ekleyip karistirin
5. Hazir olan chili soslu sebzeli tavugu pirinc pilaviyla servis edin
1. Chili sosu icin sekeri ve suyu bir sos tenceresine alip seker eriyene kadar kaynatin
2. Üzerine nisasta haric kalan malzemeleri ekleyip kaynamaya birakin
3. Kaynamaya basladiginda suda actiginiz nisastayi ekleyip sosu baglayin ve 2 dakika kaynatip atesten alin
4. Hazir olan sosu yemeklerinizde kullabilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder