Malzemeler:
Barbunya yemegi icin:
Barbunya yemegi icin:
- 4 su bardagi barbunya
- 1/3 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 adet domates
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 1/3 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 2 adet domates
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
Domatesli pilav icin:
- 1 kupa pirinç
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 kupa rendelenmis domates
- 1,5 kupa sicak su
- 1 adet kesme seker
- 1 yemek kasigi tuzlu sebze çesnisi
Hazirlanisi:
1. Barbunya icin bir tencereye yemeklik dogranmis sogani yagda kavurun
1. Barbunya icin bir tencereye yemeklik dogranmis sogani yagda kavurun
2. Üzerine barbunyalari, domatesleri, tuzu ve kirmizi toz biberi ilave edin
3. Suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Domatesli pilav icin pirinçleri yikayip yagda kavurun
3. Suyunu ilave edip kisik ateste pismeye birakin
4. Domatesli pilav icin pirinçleri yikayip yagda kavurun
5. Üzerine rendelenmis domatesleri, sekeri ve tuzlu sebze çesnisini ekleyin
6. Sicak suyu ilave edip pilavi kisik ateste pismeye birakin
7. Pilav suyunu çektikten sonra altini kapatin ve en az yarim saat demlenmeye birakin
8. Barbunya pistikten sonra domatesli pilavla sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder