Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardagi ayçiçek yagi
- 3 adet yumurta
- 1/2 su bardagi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi yogurt
- 2 adet patates
- 4 dal taze sogan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/8 demet dereotu
- 1 adet kapya biber
- 80 gr eski kasar peynir
- 1 adet kapya biber
- 80 gr eski kasar peynir
- 3 yemek kasigi misir unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 cay kasigi karbonat
- 7 yemek kasigi tepeleme un
- 7 yemek kasigi tepeleme un
- 1 tatli kasigi toz seker
- Tuz
- Tuz
Üzerine: susam, cörek otu
Hazirlanisi:
1. Yumurtalari ve yagi bir kabin içinde çirpin
2. Sebzeleri temizleyip incecik kiyin ve sivi harca ekleyin
3. Üzerine peyniri, baharatlari ve unlari katip kek hamuru kivaminda bir hamur elde edin
4. Harci yaglanmis cam firin kabina aktarip üzerine susam ve cörek otu serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirin
5. Pisen keki ilindiktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip istege göre ilik veya soguk servis edin
1. Yumurtalari ve yagi bir kabin içinde çirpin
2. Sebzeleri temizleyip incecik kiyin ve sivi harca ekleyin
3. Üzerine peyniri, baharatlari ve unlari katip kek hamuru kivaminda bir hamur elde edin
4. Harci yaglanmis cam firin kabina aktarip üzerine susam ve cörek otu serpip önceden isitilmis 200 derecelik firinda pisirin
5. Pisen keki ilindiktan sonra dilediginiz gibi dilimleyip istege göre ilik veya soguk servis edin
NOT: Bu tarifte dilediginiz sebzeleri kullanabilirsiniz!
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder