Malzemeler:
- 75 gr tereyagi (oda isisinda)
- 75 gr tereyagi (oda isisinda)
- 35 gr toz seker
- 1/2 cay kasigi vanilin
- 1/4 cay kasigi tuz
- 120 gr un
- 1 cay kasigi kabartma tozu
- 1/2 limon zeste
- 1 tatli kasigi kuru lavanta (organik - ilacsiz)
Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi toz seker
- 1 cay kasigi kuru lavanta
Hazirlanisi:
1. Tereyagini, sekeri ve vanilini bir kaba alip mikserle karistirin
2. Üzerine tuzu, lavantayi ve limon zeste ekleyin
3. Elenmis unu ve kabartma tozunu katip yumusak bir hamuru elde edin
4. Elde ettiginiz hamuru strec filme sarip 30 dakika dondurucuda bekletin
5. Sertlesmis kurabiye hamurunu dilimleyip kenarlarini lavantali toz sekere batirin ve yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip önceden isitilmis 175°C derecelik fanli firinda 20 dakika pisirin
6. Kurabiyeler soguduktan sonra servis edin
Afiyet olsun

0 yorum:
Yorum Gönder