25 Nisan 2021 Pazar

HÜNKAR BEGENDI


Malzemeler:

*Et sote için:
- 600 gr dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1 adet sogan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber
- Sicak su

*Begendi için:
- 4 adet közlenmis patlican
- 4 y.k. un
- 2 s.b. süt
- 2 y.k. margarin veya tereyagi
- 100 gr rendelenmis kasar peyniri
- Tuz, karabiber, muskat cevizi rendesi

Hazirlanisi:
1) Et sote için kusbasi dogranmis dana etini sarimsaklarla birlikte yagda kavurun. Suyunu salan etleri kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin
2) Suyunu tamamen çeken et hala sert ise biraz sicak su ilave edip pisirmeye devam edin
3) Ayri bir tavada yemeklik dogranmis sogani ve biberleri kavurun
4) Üzerine pisen etleri, küp seklinde dogranmis domatesleri, salçayi, baharatlari kavurmaya devam edin. Bu asamada da gerekirse bir miktar daha sicak su ilave edip soteyi etler iyice yumusayana kadar kisik ateste pisirin
5) Begendi için közlenmis patlicanlarin kabuklarini soyup incecik kiyin
6) Margarini bir tencereye alip eritin. Üzerine unu ilave edip kokusu çikana kadar kavurun
7) Patlicanlari da ekledikten sonra karistirarak azar azar süt katip begendi iyice kalinlasana kadar pisirin
8) Begendiyi atesten almadan önce baharatlari ve kasar peyniri rendesini ilave edin, karistirin ve atesten alin
9) Hazir olan begendiyi servis tabagina koyup üzerine hazir olan et soteyi ilave edip sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder