Malzemeler:
- 2 adet kereviz
- 1 adet sogan
- 1 adet havuç
- 1 y.k. un
- 1/2 ç.b. zeytinyagi
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 adet portakalin suyu
- 1 adet kesme seker
- Sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Bir tencerenin içine zeytinyagini ve yemeklik dogranmis sogani alin
2) Üzerine unu ekleyin ve kokusu çikana kadar kavurun
3) Sonra iri dogranmis havucu ve kerevizleri katip kavurmaya devam edin
4) Üzerini geçecek kadar sicak su ekledikten sonra limon suyunu, portakal suyunu, sekeri ve tuzunu ilave edip yemegi pismeye birakin
5) Pisen yemegi biraz dinlendirdikten sonra ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder