Malzemeler:
- 300 gr tam bugday unu
- 85 gr çavdar unu
- 1 t.k. tuz
- 150 gr yulaf ezmesi
- 10 gr kuru maya
- 250 ml ilik su
- 2 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. bal
- 100 gr iri kiyilmis ceviz içi
*Üzeri için: yulaf ezmesi
Hazirlanisi:
1) Unlari büyük bir kabin içine alip karistirin
2) Kuru mayayi, sekeri, tuzu, yulaf ezmesini, ilik suyu, zeytinyagini ve bali ekleyip yogurun
3) Hazir olan ekmegi yogurma kabinin içinde üzerini bir bezle örtüp 40 dakika mayalandirin
4) Mayalanan hamura iri kiyilmis ceviz içini katin ve çok az yogurun
5) Ekmek hamuruna sekil verin ve pisirme kagidiyla kapli firin tepsisine alip üzerini bir bezle örtün ve tekrar 40 dakika mayalandirin
6) Ikinci kez mayalanan ekmegin üzerine bir firça yardimiyla su sürün, yulaf serpin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip 25-30 dakika kadar pisirin
7) Pisen ekmegi oda isisinda sogumaya birakin ve daha sonra dilediginiz gibi servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder