25 Nisan 2021 Pazar

MANTARLI KREMALI TAVUK CORBASI


Malzemeler:

- 100 gr kültür mantari
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 1 L tavuk suyu (tavuk gögsünü haslandiginiz suyu atmayin!)
- 1 kutu krema ( = 200 ml)
- 1/2 parça haslanmis ve didiklenmis tavuk gögsü 
- Tuz, karabiber
- 1 tutam maydanoz

Hazirlanisi:
1) Temizlenip incecik dogranmis mantarlari yagda yumusayincaya kadar soteleyin, üzerine unu ilave edip kokusu çikana kadar sotelemeye devam edin
2) Üzerine süzülmüs ( = tortularindan arindirilmis) tavuk suyunu ekleyip kaynamaya baslayana kadar karistarak pisirin
3) Kaynamaya baslayan çorbaya kremayi, minik minik didiklenmis tavuk gögsünü, incecik kiyilmis maydanozu, tuzu ve karabiberi ilave edip kisik ateste karistirarak 10 dakika kadar daha pisirin
4) Hazir olan çorbayi atesten alip biraz dinlendirdikten sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder