*Içi için:
- 2 adet büyük boy sogan
- 1 ç.b. zeytinyagi
- 1 y.k. biber salçasi
- 2 y.k. domates salçasi
- 600 gr pirinç
- 1 y.k. pul biber (istege göre)
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1/2 t.k. karabiber
- 1 t.k. kimyon
- 1 t.k. kekik
- 1 y.k. toz seker
- 4 y.k. nar eksisi
- 1 tutam taze nane
- 1/4 demet maydanoz
- Tuz
*Sosu için:
- 1/2 s.b. sumak + kaynar su (sumagi demlemek için)
- 3 y.k. zeytinyagi
- 1-1,5 y.k. tuzlu sebze cesnisi
- Limon veya nar eksisi
- 4 s.b. sicak su
Hazirlanisi:
1) Kuru patlicanlari ve kuru biberleri iki ayri tencerede olacak sekilde 10-15 dakika kadar haslayin, suyun süzün ve bir kenarda sogumaya birakin
2) Iç harci için yemeklik dogranmis soganlari diger malzemelerle birlikte sirasiyla kavurun ve hazir olan iç harci sogumaya birakin
3) Dolmalari yarim doldurup esit miktarda tencereye dizin (veya dolmalarin yarisini hemen pisirip diger yarisini bir kaba koyup derin dondurucuda saklayin)
4) Sosu için sumagi kaynar suyla demlendirip süzün ve üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin
5) Tenceredeki dolmalarin üzerine bir tabak örtüp sosunu ilave edin, gerekirse bir miktar daha sicak su ekleyin ve yaklasik 1 saat kadar kisik ateste pisirin
6) Pisen kuru dolmalarin altini kapatip bir kenara alin, dinlenip tamamen ilindiktan sonra servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder