Malzemeler:
*Rosto için:
- 1 kg dana rosto (dilimlenmis)
- 1 adet sogan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 2 adet çarliston biber
- 1/2 ç.b. ayçiçek yagi
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 y.k. biber salçasi
- 2 s.b. sicak su
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
*Pilav için:
- 1/2 ç.b. tel sehriye
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 2-3 y.k. zeytinyagi
- 1 y.k. tereyagi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Dana rosto için sebzeleri iri dograyip tepsiye dizin, üzerine etleri yerlestirin
2) Sosu için kalan tüm malzemeleri bir kabin içinde çirparak karistirip sebzeli etin üzerine gezdirin
3) Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla örtün, yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina verin ve dana rosto dilimleri tamamen pisene kadar pisirin
4) Sehriyeli bulgur pilavi için tel sehriyeyi zeytinyaginda bir miktar renk alana kadar kavurun, üzerine bulguru ve tereyagini ekleyip tereyagi eriyene adar kavurma islemine devam edin
5) Pilava sicak suyunu ve tuzu ilave edip tencerenin kapagini kapatin ve kisik ateste pismeye birakin
6) Hazir olan sebzeli dana rostoyu ve tel sehriyeli bulgur pilavini biraz dinlendirdikten sonra birlikte sicak servis edin
Afiyet olsun :)
0 yorum:
Yorum Gönder