Malzemeler:
Tavuk fileto için:
- 1 kg tavuk gögsü
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 çay kasigi nane
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay kasigi kirmizi toz biber
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber
Sote yesil mercimek icin:
- 1 su bardagi yesil mercimek
- 1 adet kücük sogan
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
Patates için:
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 1 yemek kasigi cajun baharati
- Tuz
- 1 kg patates
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1 su bardagi süt
- 1 yemek kasigi cajun baharati
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
2. Üzerine baharatlari serpip karistirin ve sütü ilave edip kapagini örtün
3. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Tavuklari fileto seklinde kesip bir kaba alin
5. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk filetolarina ekleyip harmanlayin
6. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
7. Marine edilmis tavuklari kizgin tavada kizartin
8. Sote mercimek icin mercimekleri haslayip süzün
1. Buharda patates için kapakli bir tencerede tereyagini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogranmis patatesleri ekleyin
2. Üzerine baharatlari serpip karistirin ve sütü ilave edip kapagini örtün
3. Harli ateste kaynadiktan sonra altini kisin ve kisik ateste pismeye birakin
4. Tavuklari fileto seklinde kesip bir kaba alin
5. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk filetolarina ekleyip harmanlayin
6. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
7. Marine edilmis tavuklari kizgin tavada kizartin
8. Sote mercimek icin mercimekleri haslayip süzün
9. Ayri bir tencerede ince dogranmis sogani kavurun
10. Üzerine haslanmis yesil mercimekleri ekleyip tuz ve karabiberle tatlandirin
11. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder