Malzemeler:
Köfte icin:
- 600 gr dana dös kiyma
- 2 adet kücük boy sogan
- 2 yemek kasigi galeta unu
- 1 cay bardagi su
- 1 cay kasigi karbonat
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 tatli kasigi toz biber
- Tuz
- Karabiber
Kapya biberli patlican ezmesi
- 4 adet patlican
- 2 adet kapya biber
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- Tuz
- Karabiber
Bulgur pilavi:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 2 kupa sicak su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 2 kupa sicak su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Köfte icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve en az 1 saat buzdolabinda bekletin
2. Hazir olan köfteleri sekillendirip tavada, mangalda ve firinda pisirin
1. Kapya biberli patlican ezmesi icin sebzeleri közleyip soyun
2. Iri sograyip bir tavaya alin ve yag, tuz ve karabiberle soteleyin
1. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ilave edip kavurun
2. Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
3. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
4. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
5. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini diger yemeklerle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder