Malzemeler:
Etli taze fasülye icin:
Etli taze fasülye icin:
- 1 adet sogan
- 500 gr taze fasulye
- 200 gr kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 500 gr taze fasulye
- 200 gr kusbasi dana eti
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kirmizi toz biber
- Sicak su
Bulgur pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- 1 tatli kasigi domates salcasi
- 2 kupa sicak su
- 1/8 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Taze fasülye icin eti önceden haslayin
2. Ayri bir tencerede küp küp dogranmis sogani yagda kavurun
3. Soganlar pembelesmeye basladiginda yikanmis, kilçiklari temizlenmis ve dilediginiz büyüklükte kesilmis fasülyeleri ilave edin
4. Üzerine haslanmis kusbasi dana etini ekleyin
5. Daha sonra salçasini, kirmizi toz biberini, tuzunu ve sicak suyunu katip yemegi pisirin
1. Taze fasülye icin eti önceden haslayin
2. Ayri bir tencerede küp küp dogranmis sogani yagda kavurun
3. Soganlar pembelesmeye basladiginda yikanmis, kilçiklari temizlenmis ve dilediginiz büyüklükte kesilmis fasülyeleri ilave edin
4. Üzerine haslanmis kusbasi dana etini ekleyin
5. Daha sonra salçasini, kirmizi toz biberini, tuzunu ve sicak suyunu katip yemegi pisirin
6. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani ilave edip kavurun
7. Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
8. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
9. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
10. En az yarim saat demlenen bulgur pilavini etli taze fasülyeyle sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder