Malzemeler:
Chili soslu tavuk icin:
Chili soslu tavuk icin:
- 8 adet tavuk fileto
- 1 tatli kasigi tuzlu tavuk baharati
- 1 çay kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
- 1 tatli kasigi tuzlu tavuk baharati
- 1 çay kasigi karabiber
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 su bardagi chili sosu
Baharatli patates dilimleri icin:
- 1 kg patates
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber
- 2 yemek kasigi patates baharat
Firinda kabak dilimleri icin:
- 4 adet kabak
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi tuz
- 1/8 adet rendelenmis muskat cevizi
Hazirlanisi:
1. Tavuk filetolarini listedeki malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin ve üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen tavuklari sosuyla birlikte kizgin, yagsiz tavaya alip pisirin
3. Patatesleri dograyip yag, tuz ve karabiberle karistirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin
1. Tavuk filetolarini listedeki malzemelerle birlikte bir kabin içine alip karistirin ve üzerini streç filmle örtüp en az 1 saat kadar buzdolabinda dinlendirin
2. Dinlenen tavuklari sosuyla birlikte kizgin, yagsiz tavaya alip pisirin
3. Patatesleri dograyip yag, tuz ve karabiberle karistirip yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda kizarana kadar pisirin
4. Patatesler kizardiginda firindan alip patates baharatiyla karisitin
5. Kabaklari ince dilimleyip bir kaba alin
6. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
7. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
8. Hazir olan yemekleri servis tabagina alip sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder