Malzemeler:
Yogurtlu naneli tavuk fileto için:
Yogurtlu naneli tavuk fileto için:
- 8 adet tavuk fileto
- 3 yemek kasigi yogurt
- 1 tatli kasigi kuru nane
- 3 yemek kasigi aycicekyagi
- Tuz
- Karabiber
Sote karnabahar icin:
- 1 adet büyük boy karnabahar
- 3 yemek kasigi margarin
- Tuz, karabiber, taze veya kuru maydanoz
Firinda yagsiz patates icin:
- 1 kg patates
- Tuz
Hazirlanisi:
1. Tavuk filetolarini bir kaba alip üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin ve marine icin en az 2 saat buzdolabinda bekletin
1. Tavuk filetolarini bir kaba alip üzerine diger malzemeleri ekleyip karistirin ve marine icin en az 2 saat buzdolabinda bekletin
2. Tavuklari yagsiz sicak tavada kizartin
3. Karnabaharlar için bir adet karnabahari önce çiçeklere, daha sonra uzunlamasina parçalara bölün
4. Böldükten sonra bir teflon tavada margarini eritip kizdirin ve karnabaharlari içine atin
5. Karabiberini ve tuzunu ilave edip soteleyin
6. Kizarmaya basladiginda atesten alip
7. Patatesleri ister soyun ister iyice yikayip ortadan bölün
8. Yagli kagitla kaplanmis tepsiye dizip üzerine tuz gezdirin ve önceden isitilmis 250°C derecelik firinda üzeri nar gibi kizarana kadar pisirin
9. Bütün yemekler hazir oldugunda sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder