23 Aralık 2023 Cumartesi

KURU FASULYE YANINDA PIRINCLI KÖFTE VE PEYNIRLI MAKARNA



Malzemeler:
Kuru fasülye icin:
- 300 gr kuru fasulye
- 1 adet büyük boy sogan
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi biber salçasi
- Tuz, kirmizi toz biber
- Sicak su
- 5 adet kuru arnavut biberi

Pirincli köfte icin:
- 500 gr dana kiyma
- 1 su bardagi pirinç
- 1 adet sogan
- 1 adet yumurta
- Tuz, karabiber, pul biber
- Gerekirse bir miktar galeta unu
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi domates salçasi
- 4 su bardagi su
- Tuz

Hazirlanisi:
1. Kuru fasulye için fasulyeleri iyice yikayip bir tencereye alin
2. Üzerine ince kiyilmis sogani, kuru biberleri ve haslamak için suyu ilave edip kisik ateste fasulyeler neredeyse tamamen pisene kadar kaynatin
3. Ayri bir tavaya bütün sos malzemelerini alip karistirin
4. Hazir olan sosu kuru fasulyeye ekleyin, istege göre yemege birkaç adet aci biber atin ve hepsini birlikte bir tasim daha kaynatip altini kapatin
5. Köfte için bir kabin içine bütün malzemeleri alip güzelce yogurun
6. Köfteleri sekillendirip isiya dayanikli bir firin kabina alin
7. Ayri bir tencereye sosu için ayçiçek yagini, domates salçasini, suyu ve tuzu alip karistirarak kaynatin
8. Sosu köftelerin üzerine gezdirip yemegi önceden isitilmis 200 derecelik firina atip pisirin
9. Kuru fasulyeyi biraz dinlendirdikten sonra pirincli köfte ve peynirli makarnayla birlikte sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder