27 Aralık 2023 Çarşamba

KALBURABASTI TATLISI



Malzemeler:
Hamur icin:
- 120 gr oda isisinda tereyagi
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi aycicekyagi
- 3-4 su bardagi un
- 1 cay bardagi irmik
- 1 tatli kasigi karbonat
- 4 damla limon suyu
- 1 adet yumurta

Ici icin:
- 120 gr ceviz

Serbet icin:
- 2 su bardagi toz seker
- 2 su bardagi su
- 1 tatli kasigi limon suyu

Üzeri icin:
- 2 yemek kasigi hindistan cevizi

Hazirlanisi:
1. Serbet icin bütün malzemeleri bir tencereye alip yaklasik 10 dakika kisik ateste kaynatin ve atesten alip sogumaya birakin
2. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yumusak bir hamur elde edin
3. Hamurdan ceviz büyüklügünde bezeler kopartip kaliba bastirin ve ortasina ceviz yerlestirip iki ucundan orta kisma dogru kapatin
4. Bütün bezeleri bu sekilde hazirladiktan sonra tepsiye dizin ve önceden isitimis 180°C derecelik firinda 30 dakika pisirin
5. Tatlilar pistikten sonra firindan alip soguk serbeti üzerine gezdirin ve yaklasik 4 saat serbetini cekmesini bekleyin
6. Kalburabasti serbetini cektikten sonra üzerine hindistan cevizi serpip servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder