Malzemeler:
- 1 kg taze bezelye
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- ½ yemek kasigi domates salçasi
- ½ yemek kasigi biber salçasi
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya et suyu
- 1 kg taze bezelye
- 500 gr dana kusbasi
- 1 adet sogan
- 2 adet havuç
- ½ yemek kasigi domates salçasi
- ½ yemek kasigi biber salçasi
- 1 tutam maydanoz
- 3 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 1 yemek kasigi tereyagi
- Tuz, karabiber
- Sicak su veya et suyu
Misirli dereotlu bulgur pilavi icin:
- 2 yemek kasigi ayçiçek yagi
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 1 adet sogan
- 1 çay bardagi misir
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1/8 demet dereotu
- 1/8 demet maydanoz
- 2 kupa sicak su
- Tuz, karabiber
Hazirlanisi:
1. Dana kusbasiyi yagda soteleyin, üzerine yemeklik dogranmis sogani ilave edin
2. Ayiklanmis taze bezelyeyi, küp seklinde dogranmis havuçlari ve kiyilmis maydanozu, salçalari ve baharatlari ekleyip 1-2 dakika daha soteledikten sonra sicak suyunu katip yemegi kisik ateste pismeye birakin
3. Bulgur pilavi için yaglar tavaya alip yemeklik dogranmis sogani kavurun
4. Üzerine bulguru ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin
5. Son olarak üzerini sicak suyunu, misiri ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin
6. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin
7. Yemekleri biraz dinlendirdikten sicak servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder