20 Aralık 2023 Çarşamba

TAVUK SIS YANINDA BULGUR PILAVI



Malzemeler:
Marine icin:
- 500 gr tavuk gögsü
- 1 kg tavuk kalca
- 2 yemek kasigi yogurt
- 1/2 cay bardagi ayçiçek yagi
- 1 tatli kasigi domates salçasi
- 1 tatli kasigi tavuk baharati
- 1 çay kasigi nane
- 1 çay kasigi kekik
- 1 çay kasigi kirmizi toz biber
- 2 çay kasigi tuz
- 2 çay kasigi karabiber

Sisler icin:
- 2 adet kapya biberi
- 3 adet carliston biber
- 2 adet sogan
- Cöp sis

Hazirlanisi:
1. Tavuklari iri küpler seklinde dograyip bir kaba alin
2. Baska bir kabin içinde kalan malzemeleri karistirin ve tavuk parçalarina ekleyip harmanlayin
3. Kabin üzerini streç filmle örtüp buzdolabinda 3-4 saat dinlendirin
4. Marine edilmis tavuklari kapya biber, carliston biber ve sogan dilimleriyle sise dizin
5. Tavuk sisleri firin tepsisine dizip önceden isitilmis 220 derecelik firinda pisirin ve bulgur pilaviyla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder