Malzemeler:
- 6 adet patates
- 6 adet patates
Besamel sos icin:
- 600 ml süt
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 600 ml süt
- 2 yemek kasigi un
- 2 yemek kasigi tereyagi
- 200 gr kasar peyniri
- 1/8 demet maydanoz
- 2 dis sarimsak
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
- Tuz, karabiber, muskat cevizi
Hazirlanisi:
1. Patatesleri dilimleyip bir firin kabina yerlestirin ve besamel sosu hazirlayin
2. Besamel sos icin bir tencereye yagi alip unu kavurun
3. Üzerine sütü ekleyip cirparak kalinlasmasini saglayin
4. Peynirini ekleyip baharatlarla tatlandirin ve patateslerin üzerine gezdirin
5. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
6. Sicak servis edin
1. Patatesleri dilimleyip bir firin kabina yerlestirin ve besamel sosu hazirlayin
2. Besamel sos icin bir tencereye yagi alip unu kavurun
3. Üzerine sütü ekleyip cirparak kalinlasmasini saglayin
4. Peynirini ekleyip baharatlarla tatlandirin ve patateslerin üzerine gezdirin
5. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda üzeri kizarana kadar pisirin
6. Sicak servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder