Malzemeler:
- 4 adet kabak
- 4 adet havuç
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi tuz
- 4 adet kabak
- 4 adet havuç
- 2 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi tuz
Yogurt icin:
- 300 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz
- 300 gr yogurt
- 2 dis sarimsak
- Tuz
Domates sosu icin:
- 5 adet domates
- 1 tatli kasigi toz seker
- 1 cay kasigi tuz
Hazirlanisi:
1. Kabaklari ve havuçlari ince dilimleyip bir kaba alin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
3. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
1. Kabaklari ve havuçlari ince dilimleyip bir kaba alin
2. Üzerine yag ve baharatlari ekleyip karistirin ve yagli kagitla kaplanmis bir tepsiye dizin
3. Önceden isitilmis 220 derecelik firinda kizarana kadar pisirin
4. O arada domates sosunu hazirlayin
5. Domates sos icin bütün malzemeleri bir sos tenceresine alip kisik ateste kalinlasana kadar kaynatin
6. Yogurt icin yogurdu sarimsak ve tuzla karistirip servis tabagina yayin
7. Üzerine kizarmis kabaklari dizip domates sosu gezdirip servis edin
6. Yogurt icin yogurdu sarimsak ve tuzla karistirip servis tabagina yayin
7. Üzerine kizarmis kabaklari dizip domates sosu gezdirip servis edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder