22 Şubat 2024 Perşembe

BURSA CANTIK PIDE



Malzemeler:
Hamur icin:
- 1 su bardagi ilik süt
- 2 su bardagi ilik su
- 1 tatli kasigi tuz
- 2 tatli kasigi toz seker
- 7 gram instant maya
- Yaklasik 7 su bardagi un
- Acmak icin galeta unu

Ic harci icin:
- 600 gr kiyma
- 2 adet carliston biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet sogan
- 1 dis sarimsak
- 1 adet domates
- 1/8 demet maydanoz
- 1 tatli kasigi tuz
- 1 tatli kasigi kekik
- 1 cay kasigi karabiber
- 1 cay kasigi toz biber
- 1 cay kasigi pul biber
- 1 yemek kasigi tereyagi
- 1/2 cay bardagi su

Servis etmek icin:
- Limon
- Maydanoz

Hazirlanisi:
1. Hamur icin bütün malzemeleri bir kaba alip yogurun ve oda isisinda üzeri örtülü bir sekilde 1 saat mayalandirmaya birakin
2. O arada ic harcini hazirlayin 
3. Ic harci icin sebzeleri ince dograyip bir kaba alin ve üzerine kiymayi ve baharatlari ekleyin
4. Harci güzelce yogurduktan sonra buzdolabinda dinlendirin
5. Mayalanan hamuru 12 esit bezeye bölüp yuvarlayin ve unlanmis bir tepsiye dizip 20 dakika daha mayalandirin
6. Hafif galeta unu sepilmis bir tezgahta tatli tabagindan biraz daha büyük olacak sekilde acin ve ortasina harctan sürüp önceden isitilmis firindaki firin taslarinin üzerine yerlestirin
7. Nar gibi kizardiktan sonra firindan alin ve kenarlarina ve ortasina yag sürüp servis tabagana alin
8. Bütün bezeleri bu sekilde yaptiktan sonra limon ve maydanozla sicak servis edin

Afiyet olsun

0 yorum:

Yorum Gönder