Malzemeler:
- 250 gr margarin
- 2,5 cay bardagi ayçiçek yagi
- 5 su bardagi un (tepeleme)
- 5 su bardagi toz seker (ortalama 1,5 parmak eksik)
- 7,5 su bardagi sicak su
- 250 gr margarin
- 2,5 cay bardagi ayçiçek yagi
- 5 su bardagi un (tepeleme)
- 5 su bardagi toz seker (ortalama 1,5 parmak eksik)
- 7,5 su bardagi sicak su
- 2 su bardagi findik
Üzerine: antep fistigi
Hazirlanisi:
1. Büyük bir tencerenin içinde sicak suyu sekerle kaynatin
2. Derin bir tencerede margarini ve ayçiçek yagini alip margarini tamamen eritin
3. Üzerine unu ekleyip, un kahve rengi olana kadar kavurun
4. Findiklari katip 5 dakika kadar daha kavurun
5. Sekerli suyu ilave edip karistirarak pisirin
1. Büyük bir tencerenin içinde sicak suyu sekerle kaynatin
2. Derin bir tencerede margarini ve ayçiçek yagini alip margarini tamamen eritin
3. Üzerine unu ekleyip, un kahve rengi olana kadar kavurun
4. Findiklari katip 5 dakika kadar daha kavurun
5. Sekerli suyu ilave edip karistirarak pisirin
6. Hazir olan helvayi dilediginiz gibi sekillendirip sogumaya birakin ve antep fistigiyla süsleyip servis edin (ben dondurma kasigiyla cikartmayi tercih ettim)
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder