Malzemeler:
- 5 adet portakalin kabugu
- 5 adet portakalin meyvesi
- 730 gr toz seker
- 1 cay kasigi limon tuzu
- 5 adet portakalin kabugu
- 5 adet portakalin meyvesi
- 730 gr toz seker
- 1 cay kasigi limon tuzu
- 1 yemek kasigi tereyagi
Hazirlanisi:
1. Portakallari yikayip kabuklarini bir soyacak yardimiyla soyun ve ince dograyip derin bir tencereye alin
1. Portakallari yikayip kabuklarini bir soyacak yardimiyla soyun ve ince dograyip derin bir tencereye alin
2. Kalan portakallarin beyaz kisimlarini alip bir mutfak robotundan püre haline gelene kadar gecirin
3. Bütün malzemeleri tencereye ekleyip kivam alana kadar kaynatin
4. Kalinlasan marmelati kavanozlara bölüstürüp kapaklarini kapatin ve oda isisinda sogumaya birakin
5. Sogumus olan portakal marmelatini soguk ve karanlik ortamda muhafaza edin
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder