Malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay bardagi toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket kabartma tozu (elenmis!)
- Alabildigi kadar un (elenmis!)
- 2 adet elma
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardagi ayçiçek yagi
- 1 çay bardagi süt
- 1 çay bardagi toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket kabartma tozu (elenmis!)
- Alabildigi kadar un (elenmis!)
Üzeri için: Tarcinli armut receli veya kayisi receli
Hazirlanisi:
1. Yumurtalari toz sekerle bir kaba alip birkaç dakika kadar cirpin ve üzerine yagi, sütü, vanilya sekerini ekleyin
2. Elenmis kabartma tozunu ve unu ilave edip tekrar birkaç dakika cirpin
3. Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina aktarin, üzerine ince kesilmis elma dilimlerini yerlestirin ve önceden isitilmis 175 derecelik firina verip pisirin
4. Hazir olan elmali keki firindan çikarip daha ilikken üzerine bir firça yardimiyla reçeli sürün ve soguduktan sonra dilediginiz gibi servis edin
1. Yumurtalari toz sekerle bir kaba alip birkaç dakika kadar cirpin ve üzerine yagi, sütü, vanilya sekerini ekleyin
2. Elenmis kabartma tozunu ve unu ilave edip tekrar birkaç dakika cirpin
3. Hazir olan kek hamurunu yaglanmis bir kek kalibina aktarin, üzerine ince kesilmis elma dilimlerini yerlestirin ve önceden isitilmis 175 derecelik firina verip pisirin
4. Hazir olan elmali keki firindan çikarip daha ilikken üzerine bir firça yardimiyla reçeli sürün ve soguduktan sonra dilediginiz gibi servis edin
NOT: Istege göre elmalara bir miktar tarçin serpebilirsiniz.
Afiyet olsun
0 yorum:
Yorum Gönder