Malzemeler:
• 4 adet hazır yufka
• 500 gr hașlanmıș patates
• 1 s.b. süt
• 1 s.b. sıvı yağ
• 3 adet yumurta
• Tuz
• Karabiber
Hazirlanisi:
Önceden hașlanmıș patateslerin içine tuz ve karabiber ekleyin. Bir çatal veya patates ezicisi yardımıyla patatesleri ezin, ama püre haline getirmeyin. Bir kabın içine 2 adet yumurtayı ve 1 adet yumurtanın beyazını alın. Üzerine süt ve sıvı yağ ekleyin. Bu karıșımı iyice çırptıktan sonra yufkanın üzerine sürün ve ortadan kesin. Yarım ay șeklindeki yufkanın düz olan kısmına patatesten koyun ve sarmaya bașlayın. Sardıktan sonra istediğiniz șekli verin ve tepsiye alın. Üzerine tekrar sütlü karıșımdan sürün. Bütün yufkaları bu șekilde yaptıktan sonra kalan yumurtanın sarısını üzerine sürün ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Piștikten sonra biraz dinlendirin ve ılık servis edin.
Afiyet olsun :)
2 Ocak 2016 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder