Malzemeler:
- 1 adet sivri biber
- 1 adet havuç
- 1 adet sogan
- 1 kupa bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 kupa sicak su
- 1 t.k. pul biber
- 1 t.k. kirmizi toz biber
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 y.k. margarin
- 2 y.k. ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Yemeklik dogranmis sogani, biberi ve havucu pilav tenceresine alip yagda soteleyin
2) Üzerine salçayi, kirmizi toz biberi ve bulguru ekleyip soteleme islemine 1-2 dakika daha devam edin
3) Son olarak sicak suyunu, tuzlu sebze çesnisini ve pul biberini de ilave edip pilavi kisik ateste pismeye birakin
4) Pisen bulgur pilavinin altini kapatip demlendirin ve sicak veya ilik servis edin
Afiyet olsun :)
1 Haziran 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder