Malzemeler:
*Köfte için:
- ½ s.b. ince bulgur
- ½ s.b. sicak su
- 3 y.k. tarhana
- 3 y.k. un
- 1 adet yumurta
- 1 t.k. nane
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 y.k. domates salçasi
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 1 y.k. un
- 4 s.b. su
- 1 s.b. tavuk suyu
- Tuz
- Karabiber
- Kuru nane
- Kimyon
*Servis için: sumak
Hazirlanisi:
Bulguru bir kaseye alip üzerine sicak su ekleyin. Tarhana, tuz, karabiber, pul biber, un ve nane ekleyip birkaç dakika yogurun. Elinizi islatarak küçük parçalar koparin ve misket seklinde yuvarlak köfteler elde edin. Salçayi ve unu tencereye alip yagda kavurun. Üzerine sicak suyu ve tavuk suyunu ilave edip kaynamasini saglayin. Kaynayinca köfteleri ekleyin ve yumusayana kadar yaklasik 20 dakika kadar pisirin. Corbayi tuz, karabiber, nane ve kimyon ile tatlandirip altini kapatin. Sumak ile servis edin.
Afiyet olsun :)
2 Haziran 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder