9 Haziran 2016 Perşembe

TERZIKÖY USULÜ DOMATES CORBASI

Malzemeler:
- 1 y.k. margarin (veya tereyagi)
- 2-3 y.k. ayçiçek yagi
- 1,5 y.k. un
- 1,5 y.k. domates salçasi
- 3 adet büyük boy domates (iyice olmus olanlardan!)
- 1 dis sarimsak
- 1 adet kesme seker
- 1 avuç arpa sehriye
- Su
- Tuz, karabiber, nane, kekik

Hazirlanisi:
1) Yaglari ve unu bir tencereye alip unu kokusu çikana kadar kavurun
2) Üzerine salçayi, rendelenmis domatesleri, sarimsagi, baharatlari ve kesme sekeri ekleyip hepsini karistirin
3) Corbanin suyunu ilave edip kaynamaya birakin
4) Kisik ateste kaynayan çorbaya arpa sehriyeyi ekleyip sehriyeler iyice sisene kadar pisirin ve daha sonra sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder