9 Haziran 2016 Perşembe

NANELI YAZ SALATASI

Malzemeler:
- 6 adet büyük boy havuç
- 2 adet yesil kabak
- 2 dis sarimsak
- ½ ç.b. zeytinyagi
- Tuz, karabiber
- Bir tutam kiyilmis taze nane
- 1 kase yogurt

Hazirlanisi:
1) Havuçlari, kabaklari ve sarimsaklari rendeleyip bir tavaya alin
2) Üzerine zeytinyagini, tuzunu ve karabiberini ekleyip sebzeler diriligini kaybedene kadar soteleyin
3) Altini kapatip kiyilmis taze naneyi ilave edin ve sogumasi için bir kenara alin
4) Tamamen sogumus olan harca yogurt ekleyip güzelce karistirin ve dilediginiz gibi servis edin

NOT: Istege göre üzerine 1-2 y.k. zeytinyagi ve bir miktar pul biber gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder