Malzemeler:
- 19 adet dolmalik biber
- 2 adet sogan
- 2 adet kapya biberi
- 1 dis sarimsak
- 1 adet tavuk gögsü
- 2 adet domates
- 1,5 s.b. pirinç
- 1 y.k. domates salçasi
- Tuz, karabiber, nane, kirmizi toz biber
- Ayçiçek yagi
*Üzeri için: domates
* Sosu için: sicak su, ayçiçek yagi, tuz, domates salçasi
Hazirlanisi:
1) Soganlari, kirmizi biberleri ve sarimsagi ince dograyip yag ile birlikte bir tavaya alip sotelemeye baslayin
2) Üzerine küp seklinde dogranmis tavuk gögsünü ilave edip sotelemeye devam edin
3) Küp küp dogranmis domatesleri, domates salçasini, yikanmis pirinci ve baharatlari ekleyip hepsini karistirin
4) Hazir olan harci içleri oyulup temizlenmis dolmalik biberlere doldurun ve birer dilim domates ile kapatip firin tepsinize dizin
5) Ayri bir tencerede sosunu hazirlayip dolmalarin üzerine gezdirin ve dolmalari önceden isitilmis 180 derecelik firina verip üzerleri nar gibi kizarana kadar pisirin
Afiyet olsun :)
13 Haziran 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder