1 Haziran 2016 Çarşamba

SEHRIYELI AYRAN CORBASI

Malzemeler:
- 1 s.b. tel sehriye
- 6 s.b. su
- 2,5 s.b. yogurt
- 1 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 s.b. haslanmis nohut
- 30 gr tereyagi
- 1 y.k. kuru nane
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Suyu tencereye alip kaynamaya birakin
2) Kaynamaya basladiginda içine sehriyeleri ve nohutlari ekleyin
3) Ayri bir kabin içinde yogurdu, unu ve yumurta sarisini çirpin
4) Corba suyundan bir kepçe alip yogurtlu karisimi ilitin ve hepsini tencereye aktarin
5) Tuzunu ekleyip 5-10 dakika kadar kisik ateste pisirin
6) Corbayi kaselere bölüstürüp üzerine naneli tereyagi gezdirin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder