Malzemeler:
- 1 s.b. tel sehriye
- 6 s.b. su
- 2,5 s.b. yogurt
- 1 y.k. un
- 1 adet yumurta sarisi
- 1 s.b. haslanmis nohut
- 30 gr tereyagi
- 1 y.k. kuru nane
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Suyu tencereye alip kaynamaya birakin
2) Kaynamaya basladiginda içine sehriyeleri ve nohutlari ekleyin
3) Ayri bir kabin içinde yogurdu, unu ve yumurta sarisini çirpin
4) Corba suyundan bir kepçe alip yogurtlu karisimi ilitin ve hepsini tencereye aktarin
5) Tuzunu ekleyip 5-10 dakika kadar kisik ateste pisirin
6) Corbayi kaselere bölüstürüp üzerine naneli tereyagi gezdirin
Afiyet olsun :)
1 Haziran 2016 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder