Malzemeler:
- 500 gr aci biber
- 600 gr tam yagli beyaz peynir
- 300 ml tam yagli süt
- Tuz
- Üzeri için ayçiçek yagi
Hazirlanisi:
1) Biberleri tuzlayip yaklasik 12 saat kadar dinlenmeye birakin. Istege göre daha sonra fazla tuzunu yikayin
2) Peyniri, sütü ve tuzu bir kabin içine alip ezerek iyice karistirin
3) Biberlerin içini peynirli harçla doldurun
4) Kavanoza ilk önce artan peynirli harçtan koyup üzerine biberleri dizin ve ara ara kalan peynir harcindan bölüstürün
5) Kavanozu kapatmadan önce tursunun hava alip bozulmasini engellemek için bir miktar ayçiçek yagi gezdirip kavanozu kapatin
6) Tursuyu en az iki hafta buzdolabinda beklettikten sonra tüketebilirsiniz
Afiyet olsun :)
16 Haziran 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder