Malzemeler:
- 4 adet patlican
- Kizartmak için sivi yag
*Sosu için:
- 3 y.k. zeytinyagi
- 1,5 y.k. domates salçasi
- 3 adet domates (iyice olmus olanlardan!)
- 2 adet kesme seker
- Tuz, karabiber, kekik
Hazirlanisi:
1) Patlicanlari halkalar halinde kesip kizgin yagda kizartin ve kagitla havluyla kaplanmis bir tabaga alin
2) Üzerlerine çok az tuz gezdirin ve bütün patlicanlar kizarana kadar ayni islemi uygulayin
3) Ayri bir tavada sosunu hazirlamak için domates salçasini zeytinyaginda kavurun
4) Üzerine rendelenmis domatesleri, kesme sekerleri ve baharatlari ilave edip kisik ateste pismeye birakin
5) Kizarmis patlicanlari servis tabagina aktarin, üzerine ilinmis olan domates sosunu gezdirin vei lik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
9 Haziran 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder