Malzemeler:
- 500 gr taze fasülye
- 1,5 L sicak su
- Tuz, karabiber
- 1 kase yogurt
- 1 adet yumurtanin sarisi
- 2 y.k. un
*Üzeri için: ayçiçek yagi + kirmizi toz biber
Hazirlanisi:
1) Taze fasülyeleri ince verev bir sekilde dograyip tuzlu suda pisene kadar haslayin
2) Ayri bir kasede unu, yogurdu ve yumurta sarisini çirpin
3) Yogurtlu karisima haslama suyundan ilave edip karisimi ilitin ve çirparak fasülyelere ekleyin
4) Corbayi çirparak 10 dakika kadar kisik ateste kaynattiktan sonra altini kapatin ve bir tavada yagini hazirlayin
5) Corbayi kaselere bölüstürün ve üzerine biberli yag gezdirip sicak servis edin
Afiyet olsun :)
13 Haziran 2016 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder