6 Eylül 2016 Salı

BULGUR PILAVI, ET SOTE, YOGURTLU PATLICAN

Malzemeler:
*Bulgur pilavi için:
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- 2 y.k. margarin
- 1 adet sogan
- 1 kupa pilavlik bulgur
- 1 y.k. domates salçasi
- 1 t.k. biber salçasi
- 2 kupa sicak su
- Tuz
- Karabiber

*Et sote için:
- 750 gr dana eti
- 2 dis sarimsak
- 1 adet büyük boy sogan
- 4 adet sivri biber
- 2-3 adet domates
- 1 y.k. domates salçasi
- 3 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz, karabiber, kekik, kirmizi toz biber,...
- Sicak su

*Yogurtlu patlican için:
- 3 adet patlican
- 1 dis sarimsak
- 1 kase yogurt
- Tuz

Hazirlanisi:
*Bulgur pilavi için: yaglar tavaya alip küp küp dogranmis sogani ilave edin ve sogan pembelesene kadar kavurun. Üzerine bulguru ve salçalari ekleyip kavurma islemine 1-2 dakika kadar daha devam edin. Son olarak üzerini sicak suyunu ve baharatlarini ilave ettikten sonra pilavi pismeye birakin. Pisen pilavin altini kapatip, kapagini örttükten sonra demlenmek için kenara alin ve daha sonra sicak veya ilik servis edin.

*Et sote için: kusbasi dogranmis dana etini sarimsaklarla birlikte yagda kavurun. Suyun salan etleri kisik ateste kendi suyuyla pismeye birakin. Suyunu tamamen çeken et hala sertse biraz su ilave edip pisirmeye devam edin. Ayri bir tavada yemeklik dogranmis sogani ve biberleri kavurun. Üzerine pisen etleri ekleyip kavurmaya devam edin. Daha sonra küp seklinde dogranmis domatesleri, salçayi, baharatlari ve gerekirse bir miktar daha sicak suyu ilave edip yemegi etler iyice yumusayana kadar kisik ateste pisirin. Altini kapattiktan sonra 15-20 dakika dinlendirin ve daha sonra servis edin.

*Yogurtlu patlican için: patlıcanları közleyin ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve küçük parçalar haline getirin. Daha sonra bir kabin içinde dövülmüs sarimsagi, yogurdu, kiyilmis patlicanlari ve tuzu karistirip servis edin.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder