Malzemeler:
- 2 kupa arpa sehriye
- 4 kupa sicak su
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Tuz
- 1 ç.b. misir tanesi
- 2 adet havuç
- 4-5 adet kornison tursu
- 2 adet közlenmis kapya biberi
- ½ ç.b. zeytinyagi
- 1 adet limonun suyu
- Kuru maydanoz
- Tuz
Hazirlanisi:
1) Arpa sehriyeleri birkaç saniye yagda kavurun. Üzerine sicak suyu ve tuzunu ekleyip kisik ateste pismeye birakin
2) Pisen sehriye pilavini demlenmesi için bir kenara alin
3) Ayri bir kabin içinde sosu hazirlayin. Sos için zeytinyagini, limon suyunu, tuzu ve kuru maydanozu karistirin
4) Üzerine konserve misir tanelerini, rendelenmis havuçlari, küp seklinde dogranmis kornisonlari ve közlenmis kapya biberlerini ilave edin
5) Son olarak demlenen sehriyeleri de kaseye ekledikten sonra hepsini iyice harmanlayin ve ilik veya soguk servis edin
Afiyet olsun :)
29 Eylül 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder