25 Eylül 2016 Pazar

BBQ SOSLU TAVUK, BUHARDA PATATES, HASLANMIS SEBZE

Malzemeler:
*BBQ soslu tavuk için:
- 4 parça tavuk gögüsü
- 1 t.k. tavuk baharati
- 2 y.k. ayçiçek yagi
- Karabiber
- 2 y.k. bbq sosu

*Buharda patates için:
- 1 kg patates
- 1 y.k. margarin
- 1 y.k. tuzlu sebze çesnisi
- 1 t.k. kuru maydanoz
- 1 ç.b. sicak su

*Haslanmis sebze için:
- Brokoli, karnabahar, havuç
- Haslamak için su
- Tuz

Hazirlanisi:
1) Tencerede margarini eritin ve içine istediginiz büyüklükte dogramis oldugunuz patatesleri atin. Üzerine tuzlu sebze çesnisinden serpip karistirin ve suyunu ilave edip kapagini örtün. Harli ateste iyice kaynadiktan sonra altini kisin ve pismeye birakin. Hazir olan patatesleri sicak servis edin
2) Tavuk gögüslerini temizleyip ayçiçek yagi, karabiber ve tavuk barahatiyla bir kasenin içinde marine edin. Üzerini streç filmle kaplayip pisireceginiz zamana kadar buzdolabinda dinlendirin
3) Tavuklari pisirmek için tavayi ocaga alip harli ateste isitin. Tavuklari kizgin tavaya kasede kalan sosuyla birlikte dizin ve her iki tarafi nar gibi kizarana kadar pisirin
4) Kizaran tavuk gögüslerinin üzerlerine bir firça yardimiyla bbq sos sürün. 1-2 dakika daha pisirdikten sonra altini kapatip sicak servis edin
5) Sebzeleri tuzlu suda dilediginiz kivamda haslayip sicak servis edin

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder