29 Eylül 2016 Perşembe

KAVALA KURABIYESI

Malzemeler:
• 165 gr toz badem
• 330 gr un
• 60 gr pudra șekeri
• 130 gr tereyağı
• 2 paket vanilya șekeri
• 1 adet yumurta
• 1 t.k. kabartma tozu
• Üzeri için pudra șekeri

Hazirlanisi:
Toz bademi ve unu bir tavaya alıp un kokusu çıkana kadar kavurun. Kavurduktan sonra ılınmasını bekleyin. O arada ayrı bir kabın içine pudra șekerini, tereyağını, vanilya șekerini, yumurtayı ve kabartma tozunu alıp çırpın. Daha sonra üzerine kavrulmuș bademli undan ekleyin ve sert bir hamur elde edin. Hamuru merdaneyle yaklașık 1 cm kalınlığında açın ve ay șeklinde bir kalıpla kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıtla kaplanmıș bir tepsiye dizin ve önceden ısıtılmıș fırına verin. Yaklașık 25-30 dakika pișirdiktan sonra fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin. Kurabiyeler daha sıcakken pudra șekerine bulayın ve servis tabağına dizin. Kurabiyeler soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

NOT: İsteğe göre file badem veya bütün badem de kullanabilirsiniz.

Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder