Malzemeler:
*Hamur için:
- 2 s.b. ilik süt
- 1 y.k. kuru maya
- 1,5 y.k. toz seker
- 1 adet yumurta
- 1 ç.b. ayçiçek yagi
- 1,5 t.k. tuz
- 100 gr eritilmis margarin
- Alabildigi kadar un
*Içi için:
- 200 gr keçi peyniri + bir tutam dereotu VEYA 200 gr böreklik beyaz peynir ve bir tutam dereotu
*Bulamak için:
- 1 tabak susam
- 4 y.k. pekmez
- 1 ç.b. su
Hazirlanisi:
1) Bir kasenin içine toz sekeri, mayayi ve sütü alip karistirin. Mayanin aktif hale gelmesi için 5 dakika kadar oda isisinda dinlenmeye birakin
2) Ayri bir yogurma kabinin içine diger malzemeleri alin ve kabaran mayayi ilave edip yumusak bir hamur elde edene kadar yogurun
3) Hazir olan hamuru 20 dakika oda isisinda mayalandirin ve 50 gramlik bezelere bölün
4) Bezelere iç malzemelesinden koyup dilediginiz gibi sekillendirin
5) Pogaçalari bu kez 15 dakika mayalanmaya birakin
6) Ikinci kez mayalanan pogaçalari önce sulu pekmeze, ardindan susama batirip önceden yagli kagitla kaplamis oldugunuz firin tepsisine dizin ve önceden isitilmis 200 derecelik firina verip pisirin
NOT: Istege göre pogaçalarin üzerlerine bir biçak yardimiyla birkaç kesik atip sekil verebilirsiniz.
Afiyet olsun :)
29 Eylül 2016 Perşembe
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder