Malzemeler:
- 500 gr ispanak
- 2 y.k. margarin
- 3 y.k. un
- 1 dis sarimsak
- Tuz, karabiber
- 500 gr yogurt
*Üzeri için: yagda yakilmis pul biber
Hazirlanisi:
1) Ispanaklari yikayin ve iri iri dograyin
2) Dogranmis ispanaklari bir tencereye alip biraz haslayin
3) Haslanmis ispanaklari süzün ve ayri bir tencereye margarini alip erimesini bekleyin. Margarin eridikten sonra ezilmis sarimsagi ve unu ilave edip kavurmaya baslayin. Yaklasik 3 dakika kavurduktan sonra haslanmis ispanaklari ekleyin ve 2 dakika daha kavurup altini kapatin
4) Tuz ve karabiber ile tatlandirip sogumaya birakin
5) Soguduktan sonra üzerine yogurdunu katip karistirin
6) Ispanak boraniyi servis tabagina alin, üzerine yagda yakilmis pul biber gezdirin ve servis edin
Afiyet olsun :)
23 Temmuz 2019 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder